Tre Safari-tillegg jeg må ha

hair extension Balmain clip in
Photo: Balmain Hair/Flickr

Både Chrome og Firefox er kanskje lysår foran Safari når det kommer til extensions, disse små tilleggene som gjør nettlesern litt mer tilpasset ditt bruk og behov, men Safari kommer seg, og ikke minst kommer de med noen virelig gode. Tre jeg må installere straks jeg setter meg ned ved en mac jeg vet jeg skal sitte ved en stund er Linkthing, Sessions og ClicktoFlash

Linkthing: Gir kontroll over hvor lenker og tabs åpner seg. Jeg liker best å ha flere tabs i ett vindu, og syns det er fint om nye sider legger seg ved siden av «the mothership». Det ivaretar kontekst og system om en f.eks. driver med mange slags saksområder parallelt. Et bonus er mulighet til å sende ting lenker til Instapaper fra kontekstmenyen…

Med så mange ting som skjer på en gang, er det klart det er surt å gå tom for batteri, eller gud forby en Safarikrasj eller enda verre, en systemkrasj. De er sjeldne, men de skjer. Da er det digg å vite at Sessions tar vare på historikken, sørger for at det er enkelt og greit å finne igjen den ganske interessante tingen du leste her om dagen, men som du glemte hvem stod bak…

ClicktoFlash trenger ikke lange beskrivelsen; det er et filter som fjerner all Flash som kjører i nettleservinduet. Det fjerner endel støy og reklamebannere. Så er det selvsagt de gangene hvor en faktisk har behov for den infoen som ligger i Flash. Da er det bare å klikke i det blanke feltet, så er Flashfila igang. Særlig kjekt og nødvendig på fantastiske Flashting som denne oversikten over demokratibevegelsen(e) i Nord-Afrika fra The Guardian

Og der finnes selvfølgelig mange fler i Apple’s extensionsgalleri, som du også finner som punkt 2 på «Safarimenyen» øverst til venstre.

Hvilke tillegg (uavhengig av nettleser) er du avhengig av?

4 kommentarer

 1. Google chrome to phone. Sender artikler rett til androidtelefonen. Brukes mest til oppskrifter. Enklere med fon enn laptop på kjøkkenet.

 2. thomas avatar
  thomas

  Med touch blir det kanskje ekstra viktig å ikke kna deigen med begge nevene? Åpner det nettleseren på fonen der og da? Bygger du et arkiv med oppskrifter?

 3. Og nå tok jeg bildet. Er du på vei til å bli rosablogger?

 4. thomas avatar
  thomas

  Pink all over. Har du ikke sett det komme? Etter at *noen* coinet skjeggblogg skjønte jeg at jeg ikke kunne finne opp noe nytt selv, og bestemte meg for å følge massene.