Julegavetips til mannen #5

20111205-234721.jpgH/O/F & Audiatur. Et galleri,  et studiofellesskap, en bokhandel, et litteraturhus. Med en festival som ble gjennomført for første gang i år. Med en katalog som er et overflødighetshorn på 430s. «Krig og fred – antologi».

Her er timesvis med fordypning i godstolen, men det er særlig to tekster som står seg. Den ene er Cornelius Jakhellns «Sturmgeist moser kosen», om å være norsk og priviligert ung mann, og kanskje fremmedgjort (her eller der) og om appellen i det ekstreme. Den andre er samlingas indrefilet, Steinar Lødings «Mellom elvene – krig og skrift», et slag i magen av en tekst, noe av det mest utmattende jeg har lest på lenge om krigens brutalitet, og om hva det kan gjøre med en.

Ved siste sjekk kostet hele herligheten 200,-. Hos Audiatur.

Himmelsk fred.