Julegavetips til mannen #10

Their name for us was ‘infidel’. We were in the Korengal Valley, in eastern Afghanistan, and the US military could listen in on enemy radio communications in the area. ‘The infidels are climbing the hill,’ enemy fighters would report to each other.

Slik åpner den verbale delen av Tim Hetherington’s ‘Infidel’, en fotobok som viser livet til en gruppe amerikanske soldater utplassert i et av afghanistans mest tempererte områder på den tiden. Med utstudert presisjon viser bildene brorskapet, samholdet og machokulturen som som vokser oppstår blant en gruppe men gjensidig ansvarlig for hverandres liv.

Det er sterkt.

Mannen vil ha fotobok til jul. Og sist jeg sjekket var det ihvertfall to eks. i butikken på jobben. Løp og kjøp!

Og jeg må beklage slett faksimilefoto:(