Om ammeklokker, featurebloating og kjønnet design

Jeg vet ikke om du noengang har hatt behov for å ta tid på amming (( og jeg skal innrømme at jeg måtte spørre min bedre hjernehalvdel om vi drev med det )) men om du skulle få behov, kan det godt hende du prøver et søk i AppStore for å se om det finnes noe der som dekker ditt behov.

Og om jeg ikke tar mye feil; finner du den app’en er sannsynligheten stor for at den ser ut som et lyseblått/rosa lite blondehælv**e. Design tilpasset fordommen om den ammende som et genus med hang til alt som er petit og pastelfarget. For hvem deling til facebook er en essensiell funksjon og ´poop log´ høres ut som et ønsket tillegg.

Og om ikke brukervennligheten drukner i rosa blonder kan du banne på at brukergrensesnittet er stygt og i veien for alle mulige formål. Kanskje fordi det er så få nerder som er der i livet at de i det hele tatt aner markedet.

Marco Arment ((ja, han bak Instapaper )) er blitt pappa. Han har fått innsikt i et mulig marked og for å dekke et behov i heimen har han laget en ammeklokke.

Og han har laget en fokusert liten app som dekker et spesifikt behov på en ryddig og oversiktlig måte.

Er den kjønnsnøytral? Aner ikke.

Men ikonet er et kunstverk i seg selv.