EU og Nobels Fredspris

Om du har en lenke til interessant skriveri, legg gjerne igjen i kommentarfeltet. Har behov for å få et så bredt perspektiv som mulig… Oppdaterer løpende.

På fredag fikk vi vite at Nobels fredspris for 2012 tildeles EU. Jeg avstår fra å kommentere fredspristildelingen (er inhabil?) men syns for egen del det er greit å samle noen lenker ((de færreste har jeg funnet helt selv)) om EU og til noen reaksjoner på tildelingen.

Positiv til prisen:

Kritisk til prisen:

Kommentarer som er litt i mellom

Oppslag og fakta

Og det er kanskje interessant å høre hva Nobelkomiteens (( Den Norske Nobelkomité )) formann Thorbjørn Jagland sa om tildelingen under sitt foredrag på Nobels Fredssenter lørdag etter annonseringen:

2 kommentarer

 1. Adeline avatar
  Adeline

  Du har gjort en kjempejobb! Flott lesestoff med mange (mange) ulike meninger.

  Jeg synes bare at «The Nobel Peace Prize has always been a joke» rett og slett ikke fortjener å stå på lista. Den er en svak og forenklede oversikt. Og så virker den lite pålitelig når den tar feil mellom Leymah Gbowee og Ellen Johnson Sirleaf.

  Flere lenker som kan være relevante:

  • Kjell Dragnes og historiker Øivind Stenersen kommenterer årets fredsprisvinner:
  http://www.aftenposten.no/webtv/–Mange-mener-EU-ikke-er-et-fredsprosjekt-7015665.html

  • The New York Times: A Nobel for the Continent
  http://www.nytimes.com/2012/10/13/opinion/a-nobel-for-the-continent.html

 2. […] Det har vært, og kommer fortsatt , sterke reaksjoner på tildelingen av Nobels fredspris for 2012 til den Europeiske Union. Jeg har samlet lenker til endel skriverier her. […]