Klippe ukas ord

Selv om vi skriver mye på padde og 1b etterhvert lager ganske så fantastiske tekster, må vi ha noe noe taktilt, fysisk og konkret å holde fingrene i, sånn etter og i mellom skriveøktene. En sånn oppgave vi har vært innom flere versjoner av i løpet av året er å sette trykte bokstaver på papir sammen til ord. I det siste har jeg satt dette sammen med øving av høyfrekvente ord. For de som fortsatt syns det å sette sammen bokstavlyder til ord er vanskelig, er det en god og litt treig måte å jobbe konsentrert med noe halvkjent, for leserne er det en morsom rebusoppgave med repetisjon.

Plass til ukas ord settes opp på et ark, bokstavene som skal brukes -1 er hulter til bulter på ark to. Ark 2 klippes opp og bokstavene limes på ark 1. Etterpå kan elevene skrive ordene inn i Skoleskrift2((eller annen lydstøtteteknologi)) og på den måten repetere ordene igjen. Seinere i uka kan vi f.eks. repetere ordene igjen med hentediktat.

Neste år (jeg skal ha 1. klasse på ny) tror jeg kanskje vi begynner med dette fra starten av året, pynter arkene fint og tar vare på dem i permen, så kan vi lage noen fine 100-ord-bøker (eller noe sånt?)

Jeg har en mal i Pages jeg bruker som utgangspunkt. Hvis du vil bygge videre, her er den (klikk for .pagesfil). Eller også som word-fil. Eller som .pdf-fil.

Husk: denne skal du ikke printe tosidig!