Gnist

gnist-logo, uten tillatelse fra nettstedet

Idag lanserte kunnskapsministeren (m.fl.) lærerrekrutteringskampanjen Gnist og nettstedet hardudetideg.no med brask og bram (?) på Høgskolen i Oslo. Formålet er å bedre søkertallene til landets lærerutdanninger, uten at noen fra departementet er interessert i å tallfeste noe mål ((Dette iflg. hio.no)).

Det er forsåvidt ett ærbart initiativ. Alle tiltak som kan være med på å få flere til å søke lærerutdanning (for å øke nivået på de som kommer inn), og å medvirke til økt status for læreryrket, skal en ta varmt i mot. Det siste vil forsåvidt, etter min mening, medvirke til det første.

Kunnskapsdepartementet har laget noen fine sider, bl.a. er sidene om Lærere på lerrettet en morsom variant på norskfagets Lærere i Litteraturen. NRK Filmpolitiet/Filmplaneten‘s Birger Vestmo trekker blant annet frem The Wire – sesong 4, og Prez’ egenrådige innsats i et «måle- og veiestyrt» skolesystem, som ett godt eksempel på en inspirert lærerfigur. Vi har også lagt merke til ham. Og lurer litt på hvordan skolesystemet egentlig hadde sett ut, om alle  lærere var like lite opptatt av styringsdokumentene og andre føringer fra oven? Drømmeskole eller mareritt?

3 kommentarer

  1. Men har du det i deg Thomas?

  2. Har faktisk ikke tatt testen… Grundig nedtur om det skulle vise seg at jeg ikke har det i meg nå…

  3. Jeg tror ikke du har noe å frykte. Kjør hardt, kjør stil!