Knust iPhone-skjerm

Broken iPhone, not Mona Lisa
iPhone by flickr.com/podsix

Da telefonen traff gulvet, hørte jeg ikke bare lyden av telefon som møter gulv. Et skarpt knepp blandet seg med lydbølgene. Telefonen hadde møtt hardt underlag før, uten å bli satt ut av spill av den grunn.

Jeg var derfor overrasket da jeg plukket opp telefonen, som lå med baksiden opp, og snudde den mot meg. Etter overraskelsen ble jeg bare matt.

***

Mannen i kassa på humac var ikke fremmed for situasjonen. Han hadde en bunke med A4-ark liggende ved siden av kassa. Hvert ark var en utskrift av et googlemap med et punkt midt på, en vei å gå: Veien til Dr. iPod

Dr. iPod byttet skjerm i løpet av noen få timer. Det kosta 1500,-. Både glass og lcd var skadet. Det er mye penger, men ikke mer enn at det bare er å gjøre.
Så nært er forholdet mellom mann og maskin i vår tid:)

Update: her kommer stadig inn navn på leverandører i kommentarfeltet, men jeg syns også det er verdt å nevne Supportia, som i følge folk jeg stoler på gjør god jobb på iPhone 4…

6 kommentarer

 1. Kjipe penger, hadde du noe form for beskyttelse på iPhonen?

 2. Takk for sympati, Leif:) Ingen beskyttelse. Sånn sett er det vel å anse som belønning for egen forfengelighet… Litt søtt at verkstedet ikke hadde beskyttelse å selge, syns jeg. Skikkelig entreprenørskap, uten tanke for ‘mersalg’ og annet svineri:)
  Tips på beskyttelse som ligger godt i hånda?

 3. Veksler litt, har et «lommebok-liknende» omslag i svart lær. Beskytter godt på alle måter, men er jo ikke så kult. Så kjøpte jeg på ebay «bakdekselbeskyttelse» i burberry-farger, 10 stk for 120 kroner inkludert frakt. Men jeg ser at det er lett å skrape opp glasset når det ligger i lommen sammen med mynter, nøkler osv. så jeg kjøpte plast til å klistre på hos Dealextreme som jo er svinebillige.
  .-= Leif Harboes siste blog ..Hvordan bli bedre i norsk? =-.

 4. Takk for tips, skal sjekke ut!

  Var i iPhonefortettet forsamling dagen etter fallet, og så mange med svart silikon, som jo best dekker baksiden, men som også tar støt i hjørnet/foran..

  Syns ellers glasset er bra ripebestandig. Har du klart å lage ripe?

 5. kicki avatar
  kicki

  Dom på http://www.nordicappleparts.com kan nog hjälpa dig att byta skärm. Lycka till!

 6. Stian avatar
  Stian

  AppleSpesialisten.no reparerer knust glass på iPhone! Ta kontakt med dem om du ønsker rask og bra reparasjon! Jeg har brukt dem som min iPhone reparatør :)