Dropbox

Det er ikke noen nyhet lenger, men det er fortsatt et av de heteste usability-tipsene i en hverdag som involverer stadig flere terminaler og enheter for elektronisk databehandling. Jeg snakker om Dropbox, en snedig liten sak jeg først ble kjent med mot slutten av studietida. Den evige USB-pinne. Redningen. Kontinuitetsoppasseren.

Dropbox er ganske  enkelt et lite program som lager et område/en mappe på maskinen din, og sørger for å holde alt du legger i den mappa oppdatert mot ditt område på nettet, og på alle andre maskiner du installerer programmet. Jeg kan sitte hjemme opp mot sengetid og taste litt på et dokument jeg trenger dagen etterpå, lagre (stort sett legger jeg alt som er i prosess i dropbox’en) og så fort jeg logger på jobb-maskina ((som er en helt ok windows-pc)), oppdateres den lokale mappa mi.

Mapper kan deles med andre brukere, uten at det påvirker egen følelse. På den måten kan teamet dele plandokumenter, og bytte på å dytte inn sine oppdateringer.

Og du kan sjekke ståa i dropbox-appen på din telefon ((link til appstore, men d’box støtter de fleste store telefonOSer)) .

Om du går for gratisversjonen får du 2GB plass tilgjengelig fra hvorsomhelst i verden. Og benytter du deg av en av mine lenker, gir du meg samtidig 250MB ekstra gratisplass.

Én kommentar

  1. Hurra for Dropbox. Alltid backup. Jeg har 3 gb gratis. En belønning fordi jeg har vervet flere.

    Det er veldig praktisk i team/gruppearbeid, når jeg f.eks. sitter og slapper av ved pcen, fordi jeg har valgt å avslutte dagens plikter, og plutselig ser en liten beskjed i hjørnet: «1 file updated» fordi et gruppemedlem fortsatt sitter og skriver. Så kan man opptre som håpløs stalker-nerd dagen etter, og si: «Jaså du satt og skrev til kl 23 i går du.»

    Det er annerledes med maskiner man ikke har lov til å legge inn programmer på, som i mitt tilfelle er på skolen, HiO. Men da kan man logge seg inn i sitt dropbox-område på nettet og laste den aktuelle fila ned og deretter opp igjen.
    .-= Peters siste blog ..Speilegg =-.