Jeg digger Reeder
(og et par praktiske ting til)

Reeder update from AppStore
AppStore…

Sommeren er (nesten) over, og tida er moden for å oppgradere hjelpemiddelsentralene rundt omkring det ganske land. Plosiv har skrevet sin ode til Google Reader, og Astrid har tatt for seg et bredt spenn av apper som kanskje kan komme godt med. I krysningspunktet mellom de to ligger Silvio Rizzis Reeder, verdens beste iPhone-app for Google Reader-håndtering (Reeder finnes også for iPad, men den vet jeg ingenting om).

Reeder er enkel, men allikevel fleksibel og mulig å tilpasse til eget bruk. Brukergrensenitt er intuitivt. Du kan se liste over alle, uleste eller stjernemerkede artikler fra RSS-leseren. Artikkelvisningen er lettlest, og en kan fort gå videre i lista med navigasjosknapper i nedkant av tekstfeltet.

Skjermbilde av Reeder med Services Panel
Services Panel over Evabras "Hva er det som gjør en lærer god?"

Knappen jeg kaller for ‘forward’ er kanskje det beste med hele app’en. Opp kommer en tilpasset meny ((Innstillinger -> Reeder -> Services Panel)) med de tjenestene jeg bruker mest. Google Sharing publiserer jeg som en egen feed i widget på bloggen, ting jeg skal dyplese senere sender jeg til Instapaper ((eller ReadItLater om du foretrekker den)) og bokmerker jeg vil spare i Delicious sender jeg dit.

Sammen med Reeder og Delicious, er det altså Instapaper som holder orden på lesinga. Evernote holder orden på tanker, ideer, webclips og alt det andre kaoset, og alle dokumenter knyttet til jobb ligger i Dropbox (applenke) for deling mellom maskiner, og evt. på mail om det er noen som skal revidere. Og alle har selvfølgelig sin plass i Safari-menyen, og evt. programmer på den faste.

Og inntil Apple kommer med en skikkelig oppgradering av musikktjenesten sin, er WiMP en fast traver på hjemmeskjermen…

4 kommentarer

 1. Hm, innser at jeg bør prøve Reeder. Har brukt gratisversjonen av feeddlerRSS til nå, men det er kanskje på tide å oppgradere.
  Takk for god artikkel, Thomas!

 2. thomas avatar
  thomas

  You got me started, så det er jeg som skal takke:)

 3. Ottar Grimstad avatar
  Ottar Grimstad

  Enig, men bruker fortsatt spotify betalteneste. Noken grunn til å konvertere til wimp?

 4. Hei, Ottar. Egentlig ikke, annet enn at de er noe kjappere på norsk musikk, og har noe som må være verdens beste responstid når brukere ønsker gammel (eller ny) musikk inn.

  I tillegg har jeg en mektig #$%» med Spotify etter at integreringen med iTunes-kartoteket mitt førte med seg en hel del trøbbel. Jeg aksepterer unnskyldningen, men holder meg likevel unna.

  Å støtte et norsk teknologisk produkt, som utfordrer en som er langt større kan også være et rasjonale, når alt ellers er likt. Uansett, når Apple føler de har store nok servere, eller kan hvile på p2p på en god nok måte, regner jeg begge streamingtjenestene vil gå med i dragsuget.