Barnebok som app

tambar_app_itunesEn tur innom Mammadamen igår og kveldsunderholdninga for knert var fiksa; Gyldendal har nemlig sluppet Tor Åge Bringsværds «Tambar er et troll» som app. For 39,- fikk vi oss en hel barnebok innlest av forfatteren, med bilder og det hele.

Knert på 3, som ellers er godt vant til å bla i telefonens bildegallerier, hadde ingen problemer med å bla seg gjennom historien om Tambar som bærer en stor hemmelighet. Når Tor Åge hadde sagt sitt, ville hun sporenstreks ha en omgang til. Historien er god og tegningene er kjempefine.

Tilbakemeldingene i iTunes tyder på at mange syns 39,- er en stiv pris. Jeg syns ikke det. Som også noen påpeker, en innbundet barnebok koster langt mer. Min største innsigelse mot nyvinningen som er utviklet av Apps, er at den konkurrerer mer mot Lydbokforlagets cd-utgivelser enn den klassiske barneboka. Utgivelser vi har stor glede av, men som oftere brukes til Knerts egenkonsum enn for oss å innta i fellesskap. I neste generasjon barnebokapplikasjoner ønsker jeg meg faktisk muligheten til å slå av opplesningen til Tor Åge.

Og heller stå for høytlesningen sjæl.

Update: Ine Marit skriver også litt om Gyldendals satsning

7 kommentarer

 1. Harald Fougner avatar
  Harald Fougner

  Hei.

  Jeg er redaktør for digitale medier hos Gyldendal og har vært ansvalrig for denne utgivelsen. Takk for tilbakemelding, du kan skru av opplesningen ved å ta telefonen/padden på lydløs men vi tar det til etterretning at det kanskje kunne vært en knapp for det i applikasjonen også, den er tenkt for begge deler. Vi er forøvrig veldig mottakelige for annen tilbakemelding, dette er jo nytt for oss, og vi har lyst til å forbedre oss hele tiden. Vi har merket at det er noe hikke i applikasjonen også og det skal vi få bort i neste oppdatering.

  Hilsen Harald Fougner

 2. thomas avatar
  thomas

  Hei Harald. Selvsagt er det enkelt å flippe lydknappen på siden… Tanken slo meg ganske enkelt ikke, forbinder den bare med ringelyd.

  Takker også for kommentar. Tillitsvekkende at en redaktør for digitale medier finner frem til slike avkroker av skogen:)

 3. Hei, kort kommenter. Skal blogg mer om dette om litt. Barnebok som app er helt topp! Helt siden jeg «leste» første barnebok på Ipad har jeg vært solgt. Jeg tester også ut konseptet på ungdom som skal komme med sin dom på «maktens pluttifikasjon».

  Ine

 4. Hei, etter & ha teste ut barnebøker på Ipad en stund er jeg en smule overrasket at ingen bruker potensialet som ligger i Ipaden. Bøkene jeg har lest til nu fremstår som tradisjonelle & kjedelig.

  Så derfor går jeg i gang med et nytt prosjekt, å utvikle den første eksperimentelle bilde & tekst app til Ipad ….. !

  Følg oss gjerne på bloggen:

  http://inemarit.wordpress.com/2010/11/19/utvikle-den-1-eksperimentelle-bilde-tekst-app-til-ipad/

 5. Jeg ville bare tipse om en ny, norsk barnebok som broren min og jeg har laget til iPad uten hjelp av et forlag, Jens og Jonas (nei, har ikke noe med arbeiderpartiet å gjøre:)

 6. thomas avatar
  thomas

  Hei Odin, og takk for peker. Gikk rett på den engelske, og jeg og tulla har tulla med den et par dager. Har henta ned den norske nå, er spent på om historien fenger mer da, thi-hi… Review på vei, håper jeg…

 7. Hei Thomas!

  Fint at du omtaler barnebøker på IPad, veldig spennende hva som kommer til å skje der fremover.

  Vil gjerne tipse deg om vår bok også. Forlaget Propell går ut barnebokappen «Askeladden som kappåt med trollet» på App Store. Den ligger på førsteplass under Books for Iphone. Sjekk den gjerne ut her, og si hva du syns:

  http://itunes.apple.com/app/id422133876?mt=8

  Forlaget Propell er et renyrket e-bokforlag. Vi skal ikke gi ut en eneste papirside. Bare app-bøker og e-bøker.

  Per