Endre lagringssted for skjermbilde

Et ryddig skrivebord er deilig, men ikke alltid lett å vedlikeholde. En av de første tastatursnarveiene jeg lærte meg på OS var snarveien for skjermdump. Tast shift+eple+3 og en datomerket .png av skjermen din legger seg pent på skrivebordet. Det kan fort bli mange. Da kan det være lurt å flytte lagringsstedet, slik at alle skjermdumpene ikke fyller skrivebordet. De hoper seg nemlig fort opp.

På OSXdaily fant jeg en fin liten instruksjon for endring av skjermdumpens lagringssted, og jeg tillater meg å gjengi:

Åpne Terminal og skriv

defaults write com.apple.screencapture location /path/

hvor «/path» er stedet der du ønsker filene skal legge seg. Jeg vil ikke gjemme mine screenshots for langt bort, derfor opprettet jeg en mappe på skrivebordet som jeg kalte «screenshots». For å bruke den som lagringssted, skriver jeg da

defaults write com.apple.screencapture location ~/Desktop/screenshots

Og så for å fullføre prosessen:

killall SystemUIServer

Og voilá….

Skjermbilde 2012-04-25 kl. 12.18.39

Én kommentar

  1. Ah bra tips. Har nå 3-4 mapper som heter «RYDD», «RYDDNÅ!!» osv…. jeg rydder sjelden. Skulle hatt en teppe-app på desktopen for å skyve ting under.