Et år etter Abbottabad

For ett år siden krysset to amerikanske kamphelikoptre grensen mellom Afghanistan og Pakistan på vei mot Osama Bin Ladens skjulested i Abbottabad. TV2s Fredrik Græsvik skriver:

Over ti år er gått siden Norge og våre allierte angrep og okkuperte Afghanistan for å knekke terroristene bak angrepene 11. september. Etter hvert har den internasjonale styrken sørget for å bli invitert av afghanske myndigheter, og den uttalte målsettingen med den militære tilstedeværelsen har endret seg en rekke ganger. Til Bin Laden ble drept. Da var det lett å gå tilbake til det opprinnelige målet med krigen i Afghanistan, og erklære operasjonen for gjennomført. Mission accomplished.

Hadde verden bare vært så enkel.

Apropos:The New Yorker hadde en brillefin langleser om operasjonen i august i fjor: Getting Bin Laden – What happened that night in Abbottabad. Som en slags guttebok, bare på ekte.

2 kommentarer

 1. Fredrik Græsvik avatar
  Fredrik Græsvik

  Hvis du leser HELE bloggen, ser du at jeg ikke skriver at oppdraget er løst og ferdig.

 2. thomas avatar
  thomas

  Hei Fredrik. Ser absolutt at du skriver det, og ser nå at måten jeg siterer her på ikke formidler hele posten din (som jeg oppfatter både som nyansert og holistisk). My bad.

  Mitt spark, om det var noe, var rettet mot «de» som først styrer etter militære mål, så humanitære og en hel del andre, for så å ende opp med «en militær seier». På linje med deg altså. Igjen; dårlig kommunisert forsøk på ´hommage´, ikke motreplikk.

  Takk for at du tok deg tid:)