What to do in Oslo when it’s cold?

Jada, når det er kaldt skal en selvsagt snøre sin sekk og spenne sine ski i Marka, om det er i Lillo’, Øst’ eller Nord’. Jeg renner ikke over av kunnskap om løypetilbudet. Men akkurat nå er det også et par brillefine internasjonale utstillinger med norsk utgangspunkt det virkelig er verdt å få med seg.

Det Moderne Øye
Etter en tur både på kontinentet og «over there», er Det moderne øyet på plass på Munchmuseet . Jeg koser meg nesten alltid der borte på Tøyen, men syns utstillingen som særlig peker på Munchs arbeid og eksperimenter med nye medier og stadige retur til enkeltmotiver allikevel var noe utenom det vanlige.

Høydare: Skrik (1895), svart-hvitt litografi.

Står til 17. februar.

Norwegian Icons
Norsk møbeldesign har alltid befunnet seg i skyggen av nabolandenes. Einar og Pepe, hodene bak Fuglen/The Bird, har en stund kjempet for å gjøre noe med det. Med utstillingen Norwegian Icons, som åpnet på Blomqvist denne helgen, er de kanskje enda et hakk nærmere å lyssette den skyggen. Et knippe skikkelig lækre former er utstilt, og særlig de enkle «rommene» i 2. etg, der du kan vurdere å blåse 30 000,- på en lenestol eller 3,5 mill. på en Munch er verdt turen (gratis inngang). Utstillingen skal videre til Tokyo og New York, og vil i så måte kunne åpne eksportdører for møbelindustrien.

Høydare: Ecco (1970), hvilestol i stålrør og skumplast trukket med stoff ((et stalltips er at L.K.Hjelle setter Ecco i nyproduksjon og at den snart dukker opp i en interiørblogg nær deg )) .

Står til 3. februar.