En tanke til Fjordbyen Oslo (og et postkort hjem)

Som en kan lese på Fjordbyens sider er planene for Vippetangen ikke helt klare enda. Med høy utnyttelse av grunnarealet i Bjørvika og bortover mot Ekeberg slo det meg plutselig her på ferie at det Fjordbyen trenger er et bra badeanlegg. Jeg vil stikke ned i byen med dattera etter henting i barnehagen for et lite bad. Jeg vil se fjortiser hoppe fra både 3’ern og 10’ern, gamlinger steike og strandløver og -løvinner sprade.

Postkortet under er ikke perfekt, men Dieppe er slett ikke et dårlig eksempel. Byens sentrale parkanlegg ligger mellom kommersbebyggelse og strandsone og gir alle et møterom. En trenger litt gressplen, litt sand og noe å hoppe fra. Parkeringsplassen til danskebåten kan se ut som et bra sted å begynne.

20110714-083849.jpg

One thought on “En tanke til Fjordbyen Oslo (og et postkort hjem)

Comments are closed.