emusic.com

Det kan noen ganger virke som vi er fanget i en evig kamp mellom store, homogeniserende tjenesteleverandører (se Microsoft’s langtidhegemoni på os, eller iPod+iTunes’ totaldominans på musikkavspilling) og underskogen av alternativene; nesten aldri like brukervennlige eller fine, men liksom litt sånn politisk korrekt alternative. Mot dette bakteppet står emusic i en godposisjon. Dekningen er ikke like god som i Apple´s iStore, men der hvor nye iTunes 8.x kommer med sin nye Genius-funksjon, den tenkende selgeren, er emusic full av den uforklarlige menneskelige faktoren. Andre folk som som mener noe om musikk, høyst subjektivt, og uten selgerbaktanker. En slags virtuell versjon av platesjappe, sånn som platesjappa var i gamledager, før Platekompaniet la sitt homogeniserende hegemoni over byen, sånn som det var nede hos Pål, nede ved gamle EPA, før Amfisenteret la sin klamme hånd over Moss sentrum. Bare med månedsavgift, og et på forhånd avtalt antall spor til rådighet.

3 kommentarer

  1. Noen år siden du blogget dette, men jeg kommenterer uansett. Er du fortsatt kunde hos emusic? Jeg har vært der et par år selv, og de tar vare på kundene sine, med noen bonuser i ny og ne. Men jeg er provosert av hvor mye av musikken som kun er tilgjengelig i USA. Jeg sendte dem en frustrert mail om dette, de kunne så klart ikke annet enn å beklage. Jeg finner alltid musikk der, og bruker opp min månedlige kvote på 30 spor, men totalt sett er ikke utvalget tilstrekkelig.

  2. Hei, Peter! Emusic får fast bidrag fra min konto, riktignok er jeg nede i 12 spor i måneden… Begrensninger på tilgang er frustrerende, men dessverre må vi vel erkjenne at det ikke er emusic sin skyld, men platebransjens behov for å dele verden opp i markedssoner, hvor musikk skal slippes på forskjellige tidspunkter. I vår tid er det håpløst tenkt, og som oftest svarer jeg på begrensningen med å finne en torrent, for eksempel på torrentscan. Om de ikke vil ha salget, liksom… Ang. tilgjengelighet; har du forresten prøvd å gå igjennom en web proxy? Mulig du sånn sett kan «lure» emusic til å tro du er amerikaner. Så sant de ikke sjekker visaen din, da…
    .-= thomas´s last blog ..Wimp vs. Spotify =-.

  3. Jeg hørte det gikk an å prøve men jeg har ikke fått det til. Handler en sjelden gang på platekomp også. Det beste nå er nok iphone med offline spotify – da ville jeg heller betalt der enn emusic.
    .-= Peter´s last blog ..Mammutfangst =-.